Alles wat je moet weten over een auto leasen

Een auto leasen per maand is op dit moment erg populair. Dit heeft verschillende redenen. De kans is groot dat ook jij nadenkt over het leasen van een auto, je bent namelijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen.

Aangezien we zien dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat hebben we besloten om in dit artikel het nodige voor je op een rijtje te zetten.

Door dit artikel goed door te lezen krijg je een volledig beeld bij wat je kunt verwachten van het leasen van en auto.

Wat is een auto leasen eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken wat het leasen van een auto eigenlijk inhoudt. Een lease contract is een soort lening die je aangaat met de lease maatschappij in kwestie. Dit maakt het echt anders dan het kopen van een auto. Er zijn verschillende manieren waarop je een auto kunt lenen.

Het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor een lease met een uitkoopmogelijkheid. Je moet een auto per maand afbetalen, over de loop der maanden krijg je vervolgens het eigendom over de auto. Na afloop ben jij dus de eigenaar geworden van de auto. Het is ook mogelijk om een auto te huren per maand. Hierbij verkrijg je het eigendom van de auto niet. Het spreekt voor zich dat een auto huren en per maand betalen dan ook voordeliger is.

Redenen om een auto te leasen

Het is niet zo raar dat er zoveel mensen zijn die ervoor kiezen om een auto te leasen. Er zitten namelijk ontzettend veel voordelen aan die je zelf kunt ondervinden. Waarom is een auto leasen per maand zo verstand? We hebben de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet, zo weet je precies wat je kunt verwachten.

  • Een auto is aan te merken als een gebruiksvoorwerp – Een auto is een machine. Het is gewoon een apparaat dat gebruikt wordt om te komen waar je naartoe wilt. Er is geen geldige reden om een auto te bezitten, je hebt hem namelijk toch maar voor een bepaalde periode. Hoewel je natuurlijk wel wat betaald om een auto te leasen per maand zal je op de lange termijn minder kwijt kunnen zijn. Doordat je de auto niet bezit hoef je namelijk ook geen geld uit te geven aan het onderhoud van de auto in kwestie. Dit maakt het echt een goede optie om te kiezen.
  • Je kunt de kosten veel beter onder controle houden – Met leasing ben je in staat om de kosten van je gebruik te beheersen op basis van tijd en afstand. Door het leasen kun je in een auto stappen die beperkt is tot de hoeveelheid die je gebruikt. Je betaalt niet meer onnodig voor een auto die je ook niet gebruikt. Belangrijk is wel om te vermelden dat dit afhangt van de soort lease optie je hebt gekozen. Zo zijn er bepaalde lease contracten te vinden waar je alleen maar betaalt voor de kilometers die je hebt gereden. Dit maakt het houden van controle over je kosten aanzienlijk eenvoudiger dan voorheen.
  • Je krijgt vaak betere deals –De deals zijn bijna altijd beter op lease. De manier om de beste deal op een auto te krijgen is echt dor middel van een leasemaatschappij. De dealer heeft geen controle over de beste deals die de fabrikanten doen. Wanneer Honda bijvoorbeeld marktaandelen van Toyota wil overnemen, zullen ze de restwaarde van een bepaald model verhogen en zo je maandelijkse kosten verlagen. Dit maakt het mogelijk om echt altijd met de best mogelijke deal thuis te komen.
  • Lease afschrijvende activa om problemen te voorkomen– Er is geen reden om een auto of iets dergelijks te bezitten als je weet dat het in waarde gaat dalen. Het argument hiertegen is dat wanneer je een auto leaset je voor altijd zult moeten betalen. De perfecte lease zou 24-36 maanden (korter hoe beter) zijn en eruit komen voordat er problemen zijn die niet onder de garantie vallen en voordat de modellen veranderen. Het kopen van een auto is echt niet slim om te doen. Iedere keer dat je er mee rijdt zal de waarde van de auto namelijk gaan dalen. Alleen door te leasen weet je zeker dat je geen last zult hebben van de afschrijvingen van de auto die jij gebruikt.

Wat kost een auto leasen – totale leasekosten

Het is lastig om een vast bedrag te noemen voor het leasen van een bepaald soort auto. Het hangt namelijk volledig af van de soort auto die je besluit om te kiezen. Voor een auto per maand afbetalen betaal je altijd een bepaalde renten. Dit spreekt voor zich, anders zouden de bedrijven die de auto’s verhuren nooit geld kunnen verdienen.

Gerelateerde artikelenMacbook op afbetalingPC op afbetalingTV op afbetalingTelefoonFietsKoelkastWasmachinePS4Apple WatchTabletiPadiPhone

Het is mogelijk om voor zeer weinig geld al een auto te kunnen leasen. Zo is een auto leasen voor 100 euro per maand al mogelijk. Een Mini leasen kan al vanaf 99 euro per maand en een Ford Fiesta leasen kan vanaf 149 euro per maand. Door de verscheidenheid aan merken en modellen is het vinden van een lease auto die aansluit bij je budget echt niet meer zo lastig als je in eerste instantie zou denken.

Als het goed is heb je door dit artikel een goed beeld gekregen bij het leasen van een auto. Door de voordelige kosten voor aan auto leasen en per maand betalen is het echt een prima optie om te kiezen. Het is niet voor niets zo dat je door middel van een lease auto veel geld kunt besparen. Blijf zeker even hangen op deze site als je nog meer te weten wilt komen over het leasen van alle mogelijke soorten producten. Er zijn namelijk nog veel meer handige artikelen vinden die van belang kunnen zijn.

+